Windows XP Visual Styles in Delphi 6

  С излизането на новата версия на Microsoft Windows XP много програмисти на Delphi искаха да добавят новите Visual Styles в програмите си. Има статия на почти всеки Delphi сайт, която обяснява какво трябва да се направи. Идеята е да се добави един ресурс съдържащ XML файл. Наскоро намерих допълнителна информация за програмите на Delphi под Windows XP, когато посетих сайта на Джордан Ръсел (www.jrsoftware.org).

  На страницата с допълнителните му проекти (http://www.jrsoftware.org/misc.php) има един модул наречен XPTheme. Така, само с добавянето на един модул към uses клаузата, вашите компоненти ще приемат XP вид. Има и втори модул (HintWindow), който слага и сянката към съветите, както е при Windows XP. В xptheme.zip е включен лист с bug-ове, който ви препоръчвам да прочетете преди да ползвате Visual Styles. Забележете, че вашата програма ще върви нормално и на по-стари версии на Windows.

  Ако знаете нещо повече по въпроса ви моля да ми съобщите. И отделете малко време да хвърлите едно око на Inno Setup и другите безплатни проекти на г-н Ръсел :-)

 

Copyright © 2002 Wise Guy
wise_guybg@yahoo.com
Last revised: 15.08.2002